Om oss


  • Get Together sørger for helhetlige opplevelser innen firmareiser, møter og event.
  • Vi kan hjelpe deg med alt: Booking av fly, hotell, møterom og underholdning, men også konseptutvikling, rådgivning og gjennomførelse.
  • Vi har 42 ansatte, fordelt på kontorer i Kristiansand, Arendal, Oslo, Ålesund, Trondheim, Alta og Stockholm.

Vi hjelper deg


Ta kontakt

Trenger du firmareise, møte eller event?


Da kan vi så klart fikse dette. Get Together er Norges første landsdekkende kjede innen gruppereiser, møter og event.

Av Rita Tvede Bartolomei

Get Together ønsker å skape mer helhetlige reise- og event-løsninger for private og offentlige virksomheter. Vi har kontorer i Kristiansand, Arendal, Oslo, Ålesund, Trondheim, Alta, Sandefjord og Stockholm. Kjeden har totalt 42 ansatte.

– Vi kan arrangere alt fra team-building for 10 personer, til store konferanser og event for over 2000 mennesker. Med all kompetanse innen firmareiser, møter og event i kjeden, kan vi bruke egne ressurser til å sy sammen et helhetlig opplegg. Da trenger vi ikke hyre inn andre aktører. Det gir naturlig nok også besparelser for kundene våre, sier administrerende direktør i Get Together, Håkon Wåge-Lorentzen.

Økt behov for hele pakken

I det norske og nordiske markedet, er det et økt behov for byråer som har spisskompetanse på både firmareiser, møter og event.

– Skal man trekke folk til kundearrangementer nå, så nytter det ikke med kun en middag. Folk sitter mer på hjemmekontor, og har et større behov for å treffes og å være sosiale, sier Finn Vetle Hansen, administrerende direktør for G Travels, og styremedlem i Get Together.

Hansen og Wåge-Lorentzen sier at virksomheter i dag ofte legger mye penger i kjente foredragsholdere og opplevelser.

– De ønsker å skape varige minner for kunder og ansatte. Mange vil gjerne ha hjelp til å planlegge et event som inkluderer både reise, overnatting, møter og underholdning. Her kommer vi inn med erfaring og kompetanse fra alle områder som blir ekstra nyttig for kundene, sier Håkon-Wåge Lorentzen.

Gjør alt fra A til Å

Get Together vil gi deg den beste servicen: De beste opplevelsene, den beste oppfølgingen og den beste gjennomføringen.

– Høy profesjonalitet blir viktig for oss. Vi må være flinke til å se kundens behov. Forskjellen på behovene til en stor og en mindre virksomhet varierer lite. Det er heller skalaen på reisene og arrangementene som varierer, sier Finn Vetle Hansen.

Vi kan hjelpe deg med alt: Booking av fly, hotell, møterom og underholdning, men også konseptutvikling, rådgivning, budsjettering og gjennomførelse.

– Vi starter alltid med et møte med kunden hvor vi kartlegger kundens behov og ønsker. Vi spør hva de har vært med på før og hva de ønsker annerledes nå, hva målet er, hvor i verden de vil, om de vil ha urban eller landlig atmosfære, kulturopplevelser, høyfjell eller sol og bad… Neste skritt er å foreslå et par destinasjoner, og her kommer det viktigste: Vi skal være rådgivere. Vi skal hjelpe dem med å ta det beste valget av sted for deres konsept. Så følger all planlegging av de store linjene, men også de små detaljene: Valg av vin og mat, og valg av budskap og foredragsholder, osv. forteller Håkon Wåge-Lorentzen.

Slik ble Get Together til

  • Kjeden er resultatet av en sammenslåing mellom gruppeavdelingen (G Travel Group & Meeting) til en av Nordens største reisebyråkjeder; G Travel, og et av Norges mest erfarne eventbyråer: Fotspor Event AS.
  • G Travel Group & Meeting og Fotspor Event opphører å eksistere, og danner nå nye Get Together.
  • G Travel er en av Nordens største reisebyråkjeder bestående av 27 byråer i Norge, 12 byråer i Sverige og 17 byråer globalt. Hovedkontorene ligger i Kristiansand og Oslo. Fotspor Event ble stiftet i 2009 i Oslo, med kontorer i Oslo og Sverige.

Våre partnere